Zoeken

Willekeurige foto

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
Dag 11 - 6-11 - Cruise: New Sebua PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Bjorn Koopmans   
maandag, 08 november 2010 17:54

We hebben de luxe uit te kunnen slapen. Het ontbijtbuffet wordt tot 9u00 geserveerd. Niet lang daarna volgt het lange ontspannen tot de volgende 'activiteit', de cocktaildrinks van 10u00, om het oversteken van de Kreeftskeerkring te vieren. Die viering neemt om onbekende redenen nooit plaats, maar we krijgen wel een klein drankje geserveerd. Het is zalig in de zon, maar na een uurtje houd ik het veiligheidshalve even voor gezien.

Opmerkelijk genoeg is niemand tijdens het Soedan deel van de reis ziek geworden. Niemand heeft darmklachten of diarree opgelopen, op wat gerommel in de buikstreek na. Ook ik, die hier normaal heel gevoelig voor is, heb nergens last van gehad. Ironisch genoeg tot vandaag. Uitgerekend hier, op dit luxe cruiseschip, begint de diarree een rol te spelen. Maar gelukkig voel ik me er niet ziek bij.

De lunch van 13u00 wordt vandaag op het dek geserveerd en stelt opnieuw niet teleur. Daarna hebben we weer 'vrij' tot 14u30, wanneer het hele schip verzameld voor de excursie van de dag: de verplaatste tempels van New Sebua. We laten de andere groep voor gaan om zoveel mogelijk vrij spel te hebben in de tempels en nemen dus het laatste pendelbootje naar de kade, waar we ca. 15u00 aankomen. Eerst bekijken we de tempel van Wadi es-Sabua, een mooi tempeltje van Ramses II, gewijd aan een Nubische vorm van de god Amon, Amon van Pnubs. Het is ongeveer een kilometer lopen naar de volgende tempel, die van Dakka. In deze tempel werd de schrijversgod Thot vereerd. Het meest interessant is een piepklein zijnisje, waar enkele heel bijzondere afbeeldingen van Thot en de godin Tefnoet te zien zijn. Als laatste is het tempeltje van Maharaqa aan de beurt. Deze tempel is verre van voltooid en toont vrijwel geen enkele decoratie. Toch is de tempel bijzonder, omdat het een wenteltrap naar het dak heeft; een eigenschap die uniek is voor oud-Egyptische tempels.

Om 17u10 varen we weer terug naar het cruiseschip, dat op ons ligt te wachten voor vertrek. We schuiven direct aan voor de thee en koffie met cake.

De rest van de dag en avond verlopen tamelijk onenerverend. Het diner bestaat uit een vast menu, in plaats van het gebruikelijke buffet. Haut Cuisine: kleine porties, maar wel veel gangen. Om 21u30 is er nog een cocktail op het zonne- cq. Sterrendek die weinig voorstelt. Om een uur of 23u00 kruip ik m'n bed in. Morgen vroeg op om de monumenten van New Amada te zien!