Zoeken

Willekeurige foto

Egypt Ring

Deze website maakt deel uit van Egypt Ring.
This website is part of Egypt Ring.
Egypt Ring
 
 
Nuttige links
Toon # 
# Weblink Hits
1   Link   EEF (Egyptologists'' Electronic Forum)
Hier zijn de instructies te vinden hoe men zich (gratis) kan inschrijven. Het EEF NEWS biedt erg veel Egypte-gerelateerd nieuws en daarnaast ook erg veel informatie over nieuwe boeken, lezingen, tentoonstellingen, websites, discussies, etc.
1262
2   Link   Egyptian monuments
Hier vindt u veel informatie over vele Oud Egyptische plaatsen. De website is erg overzichtelijk en de informatie over het algemeen behoorlijk accuraat en up to date.
1304
3   Link   Egyptology Resources
Goede verzameling van allerlei nuttige en mooie websites en web-logs van zowel personen als instanties. Ook veel links naar websites van opgravingsteams.
1279
4   Link   Het Huis van Horus
De stichting Het Huis van Horus verzorgt vele cursussen, lezingen en reizen op Egyptologisch gebied. Alle opbrengsten worden, na aftrek van kosten, gedoneerd aan Egyptologische doelen.
1624
5   Link   NINO (Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten)
Op deze website is o.a. de catalogus van het NINO te doorzoeken. Hoewel zoekacties zeer gericht dienen te zijn om resultaten te vinden is het een handige voorbereiding op een bezoek aan de bibliotheek van het NINO te Leiden.
1483
6   Link   Osirisnet
Website met ongelooflijk veel informatie over een (beperkt) aantal faraonische graven. Hoewel de website van oorsprong Frans is, zijn de meeste artikelen (erg goed) vertaald naar het Engels.
1245
7   Link   Pr Kmt Egypte forum voor geschiedenis en archeologie
Nederlandstalig forum met uiteenlopende, serieuze onderwerpen omtrent het Oude Egypte.
2032
8   Link   Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Het Rijksmuseum van Oudheden heeft de grootste (en mooiste) Egyptische collectie van Nederland in beheer.
1870
9   Link   SESH
Een omvangrijke Egyptisch-Nederlandse woordenlijst. Dit enorme project is het resultaat van jaren noeste arbeid door Rob Hopman en Theo Hordijk.
1234
10   Link   Supreme Counsil of Antiquities
De officiële website van de SCA (Supreme Counsil of Antiquities), verreweg het belangrijkste bestuurlijke orgaan in Egypte waar het gaat om oudheden.
1172
11   Link   Thesaurus Linguae Aegyptiae
Het grote woordenboek Duits - Egyptisch en andersom. Registratie is verplicht (gratis), maar de Egyptische woordenschat is de grootste ter wereld en zoeken kan op vele manieren. Bovendien worden steeds meer woorden ook naar het Engels vertaald, waar eveneens op gezocht kan worden.
1426
12   Link   Tour Egypt
Vrij rommelige website, maar met een schat aan informatie over modern en oud Egypte. Kijk vooral uit naar de Feature Stories.
1666